ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ "ΤΟ ΝΗΣΙ"

  Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Το Νησί» ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2013 στην Ιεράπετρα Λασιθίου Κρήτης. Η έδρα και οι εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού βρίσκονται στο 1o χιλιόμετρο Ιεράπετρας – Γρα Λύγιας. Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Το νησί» αποτελούμε 26 νέοι άνθρωποι που ενώσαμε τις ανησυχίες μας σ’ έναν κοινό σκοπό: τη συνεργασία και την πραγμάτωση ενός πρότυπου αγροτικού συνεταιρισμού που θα εκμεταλλεύεται και θα προωθεί τα αγροτικά προϊόντα που οι ίδιοι παράγουμε.
  Συνδυάζοντας τη γνώση της παλαιότερης γενιάς με την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας προσφέρουμε αγνά προϊόντα, τα οποία ελέγχονται καθημερινά για να δώσουν στον καταναλωτή την ποιότητα που ζητά. Μόλις συλλέγονται τα προϊόντα, αμέσως συσκευάζονται και φυλάσσονται σε ειδικούς θαλάμους ψύξης για να προφυλαχτούν τα θρεπτικά τους συστατικά. Πρόκειται για μια προσπάθεια που ως μοναδικό στόχο έχει την ικανοποίηση του καταναλωτή διαμέσου της άριστης ποιότητας των προϊόντων που διαθέτουμε. Ένα ξεκίνημα που υπόσχεται πολλά!
  Στα άμεσα σχέδια μας είναι η αξιοποίηση προοδευτικών καινοτομιών στην καλλιέργεια, η συνεχής βελτίωση των παραγόμενων προϊόντων, η αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων υποδομών, η αναγνώριση του εμπορικού μας σήματος για την ποιότητα, την καινοτομία και την αξιοπιστία του και τέλος την προώθηση των προϊόντων μας όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και στην ξένη αγορά.
  Στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού πραγματοποιείται η συλλογή, η διαλογή, η τυποποίηση, η αποθήκευση και τέλος η διακίνηση των νωπών των αγροτικών προϊόντων. Ο συνεταιρισμός διαχειρίζεται συνολικά περίπου 200 στρέμματα νωπών κηπευτικών, από τα οποία το μεγαλύτερο ποσοστό είναι μεγαλόκαρπη τομάτα και σε μικρότερο ποσοστό προϊόντα όπως μελιτζάνα (φλάσκα, τσακώνικη) και πιπεριά (κέρατο, ντολμάς, φλωρίνης).
Η τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων γίνεται πάντα σεβόμενη τον καταναλωτή και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του εκάστοτε πελάτη. Στο χώρο υπάρχουν μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας τα οποία χειρίζονται έμπειροι χειριστές. Ο χώρος συντήρησης των προϊόντων αποτελείται από δύο θαλάμους (πρόψυξης και συντήρησης) περίπου 60m² ο καθένας. Οι θάλαμοι ελέγχονται αυστηρά για την σταθερότητα της θερμοκρασίας και την διατήρηση των ιδανικών συνθηκών για την συντήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων. Επιπλέον, διαθέτεται χώρος παραλαβής των προϊόντων καθώς και χώρος φόρτωσης-εκφόρτωσης από ειδικές ράμπες.
  Ο Συνεταιρισμός με στόχο τη διασφάλιση της υψηλότερης ποιότητας για τον καταναλωτή και την ανάπτυξη ενός δυναμικού συστήματος ολοκληρωμένης διαχείρισης της συλλογής, διαλογής, τυποποίησης και αποθήκευσης των αγροτικών προϊόντων που διακινεί, έχει πιστοποιηθεί με το πρότυπο IFS που αφορά το συσκευαστήριο, καθώς και με το πρότυπο Agro 2.1.-2.2. σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό GLOBAL G.A.P. που αφορά τις καλλιέργειες.