Τομάτα

Η τομάτα είναι μια από τις πιο γνωστές ποικιλίες, με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική, πολιτογραφήθηκε Μεσογειακή και έγινε η Βασίλισσα της ελληνικής κουζίνας. Ο καρπός, που επίσης λέγεται τομάτα, είναι σφαιρικός ή μακρόστενος, είναι εδώδιμος, και όταν είναι ώριμος είναι ζουμερός και έχει έντονο κόκκινο χρώμα. Το κόκκινο χρώμα του οφείλεται στο ότι περιέχει τη χρωστική λυκοπένιο. Πριν ωριμάσει, η τομάτα έχει πράσινο χρώμα. Η τομάτα είναι ιδανική για σαλάτες και είναι το κύριο συστατικό της χωριάτικης σαλάτας. 

Η διατροφική αξία της τομάτας είναι αναμφισβήτητη και έχει αποδειχθεί από πολυάριθμες επιστημονικές έρευνες.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της τομάτας είναι:

Περιεκτικότητα ζαχάρων (Brix): 5.5 ~ 6.0
Διατηρησιμότητα: 10~12 ημέρες
Χρωματισμός : 5 ~ 8 
Διάμετρος καρπού : > 67mm
 logo pink
  • 1
  • 1
  • 1
  • Ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών οι  ντομάτες συσκευάζονται σε 2 κυρίως κατηγορίες :
  1. Μονόσειρο χαρτοκιβώτιο 7 κιλών με διάμετρο καρπού από 77mm έως 102mm.
  2. Δίσειρο χαρτοκιβώτιο με διάμετρο καρπού από 67mm έως 102mm.
  3. *Στα μονόσειρα κιβώτια οι ντομάτες τοποθετούνται σε πλαστική θήκη 22, 25, 28 και 32  θέσεων.

Διαθεσιμότητα :  Από τον Νοέμβριο έως τον Μάιο. 

 
Δείτε εδώ φωτογραφίες συσκευασίας για την μεγαλόκαρπη τομάτα.