Τομάτα Τσαμπί

  Τομάτα γνωστή ως τσαμπί ή κλωνάρι με μοναδική γεύση τομάτας...  
Η ποικιλία αυτή με την εμπορική ονομασία «τσαμπί» έγινε γνωστή τα τελευταία χρόνια λόγω του ότι οι καρποί του διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι τομάτες σε τσαμπί έχουν ομοιόμορφο σχήμα και χρώμα και χάρη στο κλωνάρι διατηρούν την υπέροχη γεύση τους και την εμφάνισή τους.
Διατίθεται τόσο σε μεγάλες λαϊκές αγορές όσο και σε γνωστές αλυσίδες τροφίμων.
Τα βασικά χαρακτηριστικά της τομάτας τσαμπί είναι: 
Περιεκτικότητα ζαχάρων (Brix): 5.0 ~ 5.5
Διατηρησιμότητα: 16~18 ημέρες
Χρωματισμός : 5 ~ 8 
Διάμετρος καρπού : > 50mm
logocluster 

 Σε κάθε τσαμπί υπάρχουν από 3 έως 5 ντομάτες και οι βασικές κατηγορίες της είναι :

  1. Τσαμπί ΕΧΤΡΑ               ( Διάμετρος ντομάτας > 60mm)
  2. Τσαμπί Α                        ( Διάμετρος ντομάτας από 50mm έως 80mm)

  Διαθεσιμότητα :  Από τον Οκτώβριο έως και τον Ιούλιο.

     Δείτε  εδώ  φωτογραφίες συσκευασίας για την τομάτα τσαμπί.