Τομάτα Kumato

 Απολαύστε ποιότητα ... Kumato 
 
Το πρωτογενές γενετικό υλικό προέρχεται από είδη αγριοτομάτας τα οποία εντοπίστηκαν στην περιοχή της Μεσογείου και τα οποία διαπιστώθηκε ότι διαθέτουν υψηλή προσαρμοστικότητα στην ξηρασία και αλατότητα του Μεσογειακού περιβάλλοντος. Η καλλιέργεια των ποικιλιών Kumato® ξεκίνησε στην Ισπανία, με μεγάλη απήχηση στους καταναλωτές. Στη συνέχεια επεκτάθηκε στη Γαλλία, το Βέλγιο την Ελβετία, την Ελλάδα και την Τουρκία.
Η τομάτα Kumato® εξωτερικά δείχνει αγουρωπή, όμως, εσωτερικά η σάρκα της είναι ροδαλή και έτοιμη για κατανάλωση, καθώς ωριμάζει από μέσα προς τα έξω. Η Kumato® ωριμάζει πάντα πάνω στο φυτό και έτσι το χρώμα της αλλάζει φυσικά από σκουροπράσινο γύρω από τον κάλυκα έως σκούρο καφέ-πρασινωπό στον υπόλοιπο καρπό. Αυτή είναι η φυσική της εμφάνιση! Οι καρποί που παράγει είναι ζουμεροί και συνεκτικοί, με υψηλά επίπεδα φρουκτόζης. Η πλούσια και αυθεντική γεύση της Kumato® στηρίζεται στο σωστό συνδυασμό σακχάρων και οξέων μέσα στον καρπό.
Οι καρποί έχουν σκούρο καφέ-πράσινο χρώμα το οποίο εύκολα μας παρασύρει να σκεφθούμε ότι είναι ανώριμοι ή στυφοί. Στην πραγματικότητα οι καρποί έχουν μιά υπέροχη, έντονη (αυθεντική!) γεύση η οποία συνδιάζει το γλυκό με το ξινό  δημιουργώντας μια ισοροπία που αφήνει μια μοναδική, ευχάριστη επίγευση.
Η τομάτα Kumato είναι ένα υγιεινό προϊόν της οποίας η κατανάλωση προτείνεται στα πλαίσια μίας ισορροπημένης δίαιτας. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο και βιταμίνες Α και C και προσφέρει λίγες θερμίδες, 31Kcal ανά 150γρ. φρούτου και φυσικά δεν περιέχει χοληστερόλη και κορεσμένα λιπαρά.
 

 Τα βασικά χαρακτηριστικά της Kumato είναι :

Περιεκτικότητα ζαχάρων (Brix): 6.0 ~ 6.5
Διατηρησιμότητα: 10~12 ημέρες
Χρωματισμός : 2 ~ 3 
Διάμετρος καρπού : > 50mm
 logo kouma
 
Οι κουμάτο συσκευάζονται σε χάρτινο σκαφάκι με 4 ή 5 τομάτες, συνολικού καθαρού βάρους 500 γραμμάρια. 
 
Διαθέσιμότητα : Από Νέμβριο έως και τον Μάϊο.
 
Δείτε εδώ φωτογραφίες συσκευασίας  για την τομάτα kumato.