Πιπεριά Ντολμάς

Η πιπερια τύπου ντολμάς ειναι λετόσαρκη με λαμπερό ανοιχτό πράσσινο χρώμα.Η καυστικότητα των καρπών οφείλεται σε μία ουσία, την καψαϊκίνη, ένα αλκαλοειδές που βρίσκεται στο εσωτερικό τους. Πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α, τρώγεται κυρίως σε σαλάτες ή μαγειρεμένη. Αποτελούν ένα από τα κύρια υλικά της Ελληνικής κουζίνας, καθώς χρησιμοποιούνται στη χωριάτικη σαλάτα, στα γεμιστά, αλλά και ως συμπλήρωμα σε σάλτσες κ.λ.π.

 Τα βασικά χαρακτηριστικά της πιπεριας τύπου ντολμά είναι :

  1. 1.  Βάρος πιπεριάς από 100gr έως 125gr
  2. 2.  Διάμετρος καρπού από 60mm έως 100mm

Διαθέσιμες συσκευασίες :

  • α. Χαρτοκιβώτιο 60Χ40Χ13
  • β. Χαρτοκιβώτιο 40Χ30Χ21
 

Δείτε εδώ φωτογραφίες συσκευασίας για την πιπεριά ντολμά.